Om Pelle Smed

Med havet som arbetsplats och världsdelarna som granne så vet jag vad yrkesstolthet är. Det har varit många år på många fartyg. Kapten är jag in i märgen – smed kallar jag mig halvt på allvar, halvt på skämt. Jag är inte yrkesutbildad smed men jag har passion för skapandet av unika smycken. Jag sällar mig till amatörernas glada skara. Men här hemma i min verkstad – där är jag smed. Pelle Smed.

För mig är skaparglädjen i fokus. Det viktigaste för mig är inte att göra ett smycke med perfekta kanter, utan att sätta min egen prägel på det jag skapar. En del av smyckena är recyclade äkta silverskedar. Jag gillar att återanvända gamla saker och ge dem nytt liv. Vissa av smyckena går även att ha en liten text på som jag stansar i. Självklart kan du be mig stansa in just din egna, personliga text. Här på Pelle Smed handlar allt om att vara personlig och unik.

2014-04-20 14.15.08-2